Kennisgebieden

Hybride samenwerken met lego

Vanaf 26 juni mag het weer. Het dringende advies om vanuit huis te werken is ingetrokken. Mits het mogelijk is om anderhalve meter afstand te houden. Lees meer »

Bestaande verandermethodes negeren gedragsverandering

Veranderen was altijd al noodzakelijk om te overleven, maar in de 21e eeuw is de wereld in een stroomversnelling terecht gekomen en de urgentie tot wendbaarheid neemt steed... Lees meer »

De 12 missende principes

Sinds Kahneman weten we dat er in ons brein twee systemen zijn. Systeem 1 (S1) is snel en heeft enorm veel capaciteit, maar maakt ook regelmatig fouten. Lees meer »

Verander alles behalve gedrag

Veranderen was altijd al noodzakelijk om te overleven, maar in de 21e eeuw is de wereld in een stroomversnelling terecht gekomen en de urgentie tot wendbaarheid neemt steed... Lees meer »

100% zelfsturing bestaat niet

Zelfsturing is in, management is out. Of is dat iets te kort door de bocht? Je kunt geen managementblad openslaan of organisatieadvieswebsite bezoeken of je komt het begrip... Lees meer »

Weerstand wegnemen

Weerstand tegen verandering is volkomen normaal. Bibliotheken vol zijn geschreven over weerstand tegen verandering. Het lijkt bij veranderen vooral dáárom te draaien. S Lees meer »

Wat is een organisatie?

Tayloriaanse organisatieadviesbureau’s zien een organisatie vooral als iets dat via command and control, van bovenaf, aangestuurd moet worden. O Lees meer »

Reorganiseren met verstand

Reorganisaties hebben grote impact op de organisatie en op de mensen die in de organisatie werkzaam zijn. Tegelijkertijd zijn het de mensen die samen de organisatie succesv... Lees meer »

Interventies op gedrag

Hoe bereik je gedragomslag? Gedrag is eigenlijk alles wat we doen. Alles wat we doen uit ons zelf, maar ook alles wat we doen als reactie op hetgeen om ons heen gebeurt. Lees meer »

Samenwerking ontwerpen

Continu werken organisaties aan performanceverbetering door beter samen te werken. Maar wat is samenwerken nu eigenlijk? Continu werken organisaties aan performanceverbeter... Lees meer »

Fact based veranderen

Veranderen op basis van feiten komt zelden voor. Process Mining en Enterprise Engineering zijn beide relatief nieuwe disciplines op het gebied van organisatie- en procesver... Lees meer »

Alignment Business en ICT

Er is een missing link tussen Business en ICT. Al decennia beschouwen ICT-managers en CIO’s het gebrek aan aansluiting tussen Business en ICT als één van hun belangrijkste... Lees meer »

Realisatie van strategie

Alignment tussen strategie en operatie ontbreekt overal. Strategie-implementatie, ofwel de vertaling van strategie naar operatie, is voor veel organisaties een zorgpunt: Lees meer »

Complexiteitsbeheersing

De steutel tot beheersing van complexiteit lijkt onvindbaar. Complexiteitsreductie in applicatielandschappen wordt doorgaans ingestoken vanuit de techniek, waarbij de onder... Lees meer »