Remko Tamminga

Na eerst als elektronicus gewerkt te hebben ben ik via de programmeerbare logica in de systeemontwikkeling (ICT) gaan werken. Daar constateerde ik dat iedereen gemotiveerd is om zijn werk goed te doen, maar dat niet altijd gewenste resultaten oplevert. Het heeft mijn interesse om grote groepen mensen anders te laten denken en werken dan ze eerst deden. Niet om het veranderen zélf, maar om meer klantwaarde te leveren.


Tegenwoordig onderkennen veel ondernemingen de noodzaak Agile te worden om een kortere time-to-market, een betere kwaliteit, een hogere productiviteit en een aantrekkelijk werkklimaat te scheppen. Als ervaren adviseur heb ik deze verandering onderkend. Sinds 2009 acteer ik als coachend organisatieadviseur en verandermanager. Ik ben analytisch sterk en altijd op zoek naar nieuwe wegen om de verwachtingen van opdrachtgevers te overtreffen. Ik ga pragmatisch om met omgevingen die (nog) niet Agile zijn. Voor mij is een project geslaagd als het de waarde oplevert die was beoogd door de stakeholders én een blijvende verbetering in de samenwerking en productiviteit is bereikt.


In mijn vrije tijd richt ik me op mensen die het minder goed hebben getroffen in de wereld. Ik help meebouwen aan huizen in Zuid Afrika en help mijn kinderen bij het ontwikkelen van een dorp in Borneo.

Naar het overzicht